daar elke week concerten van de Dutch Swing College Band. Rond haar 14e jaar schrijft ze zo de teksten op van de Careless Love Blues en Doctor Jazz. Vanaf haar 17e jaar treedt ze 2 jaar lang regelmatig op in lokale gelegenheden o.a. met de Wooltown- en de South Jazzband.
Daarna verandert haar leven drastisch: ze huwt, vertrekt naar Amsterdam en krijgt 4 kinderen.
Pas in 1979 treed ze weer op nu met de "Dixie Messengers"
Via luisteren naar platen en Jazz academie studeert zij een jazz-repertoire in, maar zingt tegelijk-ertijd ook enige jaren klassieke muziek in het "Zuid Nederlands Kamerkoor".
In 1982 wordt zij gevraagd voor de "Aunt Hagar's Gang" waarmee zij een LP en CD maakt. Haar zelf-vertrouwen groeit en zij gaat gastoptredens verzorgen bij het "kwartet Jaap van Biezen", treedt toe tot de "Washboard Wailers", brengt een solo CD uit: "Take a Look in the Mirror" en gaat zingen bij "Travlin' light" waarmee ook al een CD wordt gemaakt.
Ze bouwt zo een schare fans op, die geen concert willen missen.

Loes van Wees vocals

De radio, op een grote console aan de muur, speelde een centrale rol in het leven van kind Loes, 7 jaar oud. Staande op de armleuningen van een ouderwetse rokersstoel draaide ze aan de knoppen op zoek naar vreemde zenders, andere talen, andere landen: een vreemde aantrekkingskracht.
Zo kwam ze in contact met jazz. Op zaterdagmiddag waren