Op zijn twintigste wordt hij gevraagd als pianist bij een orkestje dat voornamelijk tango’s en zuid-amerikaanse muziek speelt.
Na enkele jaren wordt dat orkest opgeheven en is hij maar alleen verder gegaan.
Hij speelt dan veel op recepties en allerlei gelegenheden waar pianomuziek nodig is.
Van 1974 tot 1978 vormt hij samen met Antoine Uitdehaag het cabaret ‘Hoeraak’, dat in 1976 winnaar werd van het nationale cabaretfestival Cammaretten. Antoine schrijft de liedteksten en Jan componeert de melodieen. Daarnaast wordt er een groot aantal toneel-cabaret- en carnavalsliedjes voor derden geschreven.
In 1978 werpt Jan zich op de oude stijl jazz-muziek en speelt vele jaren iedere zondag-middag jamm sessions in het Bossche Jazz-café de "Plaats Royaal".
Sinds 1991 is hij ook pianist bij de Washboard Wailers. Jan werkt nog steeds zowel solo als met een kwartet, is daarnaast ook nog hofpianist van Prins Amadeiro in Oeteldonk en schrijft nog steeds, maar nu met zijn zoon, cabaret- en carnavalsliedjes.
Maar zijn grote liefde ligt toch echt wel bij de Washboard Wailers.

Jan Tervoort piano

Jan krijgt op zijn dertiende, dat is in 1945, zijn eerste pianoles van de pianist van de RAF-band die bij hun thuis was ingekwartierd. Na een korte periode vinden zijn ouders het beter de studie op het Lyceum voorrang te verlenen boven de pianolessen. Dus gaat Jan voortaan als pianoauto-didact door het leven.