Na 11 jaar verhuist Jac naar Limburg en volgt een orkestloze periode.
Als hij in 1975 in Dongen komt wonen is zijn eerste gang naar de Jamsession in de Roaring Twenties club in Breda. Hij wordt door Henk Kruitwagen meteen ingelijfd in “Dirty Dozen”. Speelt daarna in verschillende andere straatorkesten waaronder “Brandaris”, “Footsteps” en “The Blue Marble Silver Cornet Band”.
Naast het straatwerk speelt hij in diverse formaties o.a de “New Oleans Cleanbags”
Een bijzonder orkest was “Aunt Hagar’s Gang”, een kleine bigband (zij speelden nummers van de McKinney’s Cotton-pickers; Duke Ellington; Bennie Moten enz) Met dit orkest werd een lp opgenomen “Aunt Hagar’s Gang” en later een CD “Tien Jaar Aunt Hagar’s Gang” .
Na zo’n 15 jaar was de animo om te repeteren zo ver gedaald dat het orkest werd opgeheven. Een door velen betreurd besluit.
Als tegenhanger van de gearrangeerde muziek van de “Gang” werden met Henk samen kroeg-sessies georganiseerd. Na een Clarence Williams project van zo’n groepje zijn de “Washboardwailers” ontstaan.

Jac Schatorjé clarinet, soprano, altsax

Jac Schatorjé wordt ca 1960 door zijn aanstaande zwager en medelid van de harmonie Phileutonia in Helmond, Henk Duijmelink, gevraagd om met een jazzband te beginnen. Dit samen met de gebroeders van Bokhoven.
Dit was het begin van een band die korte tijd later bekend werd als de “Crescent City Jazzband”.