In 1974 richt hij een straatorkest op en koopt een oude cornet; in die volgorde.
Dit wordt een vaste club onder de naam “Dirty Dozen”.

In 1977 wordt het “dozijn”, als straat-orkest, weer opgeheven.
Twee andere bezettingen worden daarna snel op poten gezet: “The New Orleans Clean Bags”, gerecruteerd uit de (oude) “Dozen” en een serieus Frisco stijlorkest: “The Minstrels of Annie Street”.
Omstreek 1980 zijn ook die twee bezettingen passé. Inmiddels wordt gewerkt aan een nieuwe formatie. De Argentijnse “Porteña Jazzband" zou daarvoor het grote voorbeeld moeten zijn. Het werd inderdaad een 10-mans band onder de naam “Aunt Hagar’s Gang”. Een zangeres was gewenst en Loes van Wees werd gevonden. De “Gang” timmerde nationaal en internationaal behoorlijk aan de weg, produceerde een LP en een CD en werd in 1990 ontbonden. De weg lag open voor de ”Washboard Wailers”.

Henk Kruitwagen
cornet


Henk zet zijn eerste schreden op het jazzpodium als gitarist. Eind jaren 50 van de vorige eeuw speelt hij in diverse Bosche scholierenbandjes met musici die nu nog bekend zijn zoals Marcel Hendricks, Hans Kreijts en Jan van Galen.
Inmiddels verhuisd naar Oosterhout, komt hij in aanraking met het rijke Bredase jazzleven en wordt voor 5 jaar penningmeester van het festival.